Bagage.

Daar ga ik dan, nog even drie maatjes oppikken en dan kan de reis echt beginnen. We hebben afgesproken bij het plaatselijke tankstation, waar we nog even aftanken, de bandenspanning controleren en het belangrijkste, een bak koffie.

Plan is om tien dagen rond te gaan rijden in Duitsland. De voorbereiding is de helft van de lol, dus veel avonden voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Eerlijk gezegd, niet allemaal even serieus. De wildste plannen met een biertje erbij werden alleen maar wilder. Maar uiteindelijk won de realiteit en zijn er bepakkingslijsten en een route tot stand gekomen. Het is een gemêleerd gezelschap, niet alleen wat motoren betreft, maar ook qua leeftijd en ervaring. Niels is de jongste, heeft nog zijn A2 rijbewijs, rijd op een Yamaha MT-07, maar rijd wel dagelijks woon-werkverkeer. Bart rijd rijd al 30 jaar en heeft nu een Honda Pan European ST-1300, maar is een echte mooiweer rijder. Natasha rijd een Kawasaki Versys 1000 en rijd veel toertochten. Zelf rij ik een KTM 1190-R en ook dagelijks woon-werkverkeer.

Onze motoren hebben recentelijk een beurt gehad, bandjes, remmen en alle andere zaken zijn ok, dus wat kan er mis gaan. Als ik mij zorgen moet maken, dan is het om Bart met zijn rijervaring en een Pan die afgetankt al 330 kilo weegt en daar komt de bagage nog bij. Om de kosten te drukken en omdat we het leuk vinden willen we gaan kamperen, dus er moeten ook tentjes, slaapzakken, kookspullen en dergelijke mee. Niels zijn Yamaha willen we ook niet al te zwaar beladen, zodat hij toch mee kan komen met zijn 35 kW.

Het komt er dus op neer dat Natasha en ik met de meeste bagage rondrijden.

Omdat mijn communicatiesysteem en die van Bart goed te pairen zijn hebben we besloten dat ik voorop rij en Bart achterop.  De weergoden zijn ons gunstig gestemd en het zonnetje staat al vroeg aan de hemel. Het eerste stuk pakken we snelweg om toch een beetje op te schieten richting Bad Harzburg. Maar net na Rheine komen we in een van de beruchte Duitse “Boustellen” terecht. In Duitsland weet je tenminste waar je wegenbelasting voor gebruikt word. Probleem is dat je in Duitsland niet tussen de file door mag rijden. Het zo fijne zonnetje word nu een plaag, samen met onze motorkleding, de opstijgende hitte van het asfalt en de motoren. Even overleg ik via de intercom met Bart, wat te doen. Neem het risico van een bon maar, zo krijg ik een hitteberoerte roept hij. En we besluiten om tussen de file door te rijden en de eerste mogelijkheid te pakken om de snelweg te verlaten.

Extra voorzichtig omdat ze hier niet gewent zijn aan motoren tussen de file door vervolgen we onze weg. Plotseling voel ik een harde bonk en word naar rechts getrokken. Instinctief stuur ik  naar links, waar ik nog maar net een auto uit de linker rij weet te ontwijken. Snel zoek ik de vluchtstrook op, achter mij stopt een auto en de rest van de groep. Bleek dat ik met het uiterste puntje van mijn zijkoffer de bumper van die auto had geraakt, waardoor ik die zwiep kreeg. Gelukkig door de kunststofhoeken op de koffers is er geen schade aan de auto. De bestuurder van de auto toont gelukkig ook begrip en zegt zelf ook motor te rijden en begrijpt dus onze uitleg over de warmte. De schrik zit er goed in en niet alleen bij mij, dit had zo anders af kunnen lopen. Als ik naar mijn motor kijk, schrik ik nog meer. Alle bagage die ik voor en op mijn topkoffer had liggen, hing naast mijn motor en raakte zelfs voor een deel mijn achterwiel. En dat terwijl ik alles goed had vastgezet met spinnen en een bagagenet. De Duitser ziet het en zegt dat in Duitsland het ernstig afgeraden wordt om je bagage op die manier vast te zetten en het mogelijk zelfs verboden wordt en raad aan om bagage met sjorbanden vast te zetten.

De eerst afrit wordt dus niet alleen gebruikt om de snelweg te verlaten, maar ook om een tankstation op te zoeken, sjorbanden te kopen en zeker, om de schrik weg te spoelen, ook een bak koffie.

Moraal van dit verhaal: Zorg dat je bagage goed vast zit, je motor kan er ook door gaan pendelen en zorg dat je weet hoe breed je motor is, door bijvoorbeeld nog 10 centimeter op te tellen bij de breedte van de spiegels.

Willem.