VRO Gevorderd Motor Rijden

– De passie van motorrijden maar dan met kennis van zaken –

De echte motorrijders weten het al jaren: Na het behalen van je A-rijbewijs moet je jouw kennis uitbouwen op je eigen motor. Maar ook als je al jaren motor rijdt is het zaak om zo nu en dan eens te kijken of je alles nog wel tip top beheerst en toepast.

Bijzondere verrichtingen zoals keren op de weg op je eigen motor is toch een tikkeltje spannender dan wanneer je dit op een lesmotor doet. Daarnaast leert iedereen zich in de loop der jaren een eigen rijstijl aan. Een aantal zaken doe je zeker goed, maar er gaat ook veel niet zo goed, met alle risico’s van dien.

De instructeurs van Verkeerstraining Nederland zijn gediplomeerde rij-instructeurs en in het dagelijkse leven fanatieke motorrijders die precies weten hoe zij jou de “fijne kneepjes” van het motorrijden moeten overbrengen.

De VRO Gevorderd Motor Rijden is geen gewone rijles. Het is een speciale voortgezette rijopleiding om jouw motorrijden te verbeteren, veiliger te maken en motorongevallen te voorkomen. In kleine groepjes volg je deze training op je eigen motor. De ervaring leert dat motorrijden door deze training ook veel plezieriger wordt.

Het programma
De training start rond 09.00 uur bij het betreffende startpunt. Afhankelijk van de locatie waar je de training volgt kan dat iets eerder of later zijn. Wanneer wij je de bevestiging van jouw training toesturen krijg je ook alle informatie m.b.t. het juiste tijdstip en de locatie waar je verwacht wordt. De training duurt tot ongeveer 16.30 uur.

De ochtend staat in het teken van gevorderde voertuigbeheersing. Er wordt veel aandacht geschonken aan de balans tussen motor en de bestuurder en jouw kijktechniek. Aan de orde komen o.a. keren in een beperkte ruimte, achterremtechniek en slalommen. Andere belangrijke onderdelen zijn remmen en uitwijken.

Na de lunch, die niet in de prijs is inbegrepen, besteden we in de middag aandacht aan veilige verkeersdeelneming. Tijdens een praktijkrit over de openbare weg besteden we aandacht aan kijktechniek, anticiperen/gevaarherkenning, positie op de rijbaan, snelheid/afstand houden, naderen en rijden van bochten (de juiste bochttechniek toepassen).

Duopassagier
Rij je vaak met een duopassagier dan is het geen probleem om deze mee te nemen naar de training. Doe de oefeningen en de praktijkrit met jouw duo en oefen en ervaar hoe dit in zijn werk gaat.

Certificaat
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. Verschillende verzekeringsmaatschappijen verlenen hierop een korting op je verzekeringspremie. Dat is mooi meegenomen.

De prijs voor deze training incl. 21% BTW, is:
Bestuurder € 194,50
Duopassagier € 37,50

Boek nu deze training
Beoordeling samenvatting : Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  4.1 van 5 , stemmen , waarderingen
Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  

Hele leuke training maar het duurde iets te lang. 's Morgens lag de nadruk op de speciale verrichtingen en daar heb ik weer veel van opgestoken maar 's middags werd er vooral veel getoerd met een stuk 'weg lezen' en om het uur ongeveer een stop om te evalueren. Dit vond ik te lang duren. We zijn ook erg ver van de startplek afgedwaald waardoor we vrij laat klaar waren en ik aanzienlijk verder van huis was dan waar we

...meer
16 april 2018  
Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  
Sylvia Helder    16 april 2018  

Hele leuke training maar het duurde iets te lang. 's Morgens lag de nadruk op de speciale verrichtingen en daar heb ik weer veel van opgestoken maar 's middags werd er vooral veel getoerd met een stuk 'weg lezen' en om het uur ongeveer een stop om te evalueren. Dit vond ik te lang duren. We zijn ook erg ver van de startplek afgedwaald waardoor we vrij laat klaar waren en ik aanzienlijk verder van huis was dan waar we waren gestart. Het is wel in overleg gegaan, maar toch. Al met al een hele leuke dag gehad maar wat het weg lezen betreft: dit onderdeel hoeft niet een hele middag te duren.

Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  

Dagje meegegaan met Arno een zeer professionele cursusleider, gaf ons groepje meer zelfvertrouwen in onze motoren door achtjes te draaien remproef te doen en helingtrekken onder de knie te krijgen. Dit laatste niet allerdaagse kost maar je zou maar in het buitenland staan en dan niet weten wat te doen.
Ook het rijden op de openbare weg kwam aan de orde, door het gedegen inzicht van Arno zijn wij allen wijzer geworden waardoor we beter inzicht hebben gekregen hoe te

...meer
17 mei 2018   Arnhem   
Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  
Hans Oosterwaal    17 mei 2018   Arnhem   

Dagje meegegaan met Arno een zeer professionele cursusleider, gaf ons groepje meer zelfvertrouwen in onze motoren door achtjes te draaien remproef te doen en helingtrekken onder de knie te krijgen. Dit laatste niet allerdaagse kost maar je zou maar in het buitenland staan en dan niet weten wat te doen.
Ook het rijden op de openbare weg kwam aan de orde, door het gedegen inzicht van Arno zijn wij allen wijzer geworden waardoor we beter inzicht hebben gekregen hoe te sturen en te kijken op de weg
Conclusie : Mooie leerzame dag fijne en goede instructeur dus missie geslaagd 👍

Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  

Erg leuke persoonlijk gerichte training voor het beheersen van je eigen motor; met aansluitend een analyse van je gedrag in het verkeer en in de groep. Voor mij was dit heel nuttig om nu beter en meer ontspannen te genieten van het motorrijden!

18 april 2017   Maarn   
Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  

Na een motorongeluk vorig jaar was een rijvaardigheidstraining dit voorjaar een mooie gelegenheid om weer zelfvertrouwen op te doen. Dat is prima gelukt! We hadden een heel fijne instructeur die geduldig en deskundig aanwijzingen gaf. De uitgezette route was mooi. En met de andere cursisten was het gezellig. Kortom: een heel goede dag. Warm aanbevolen.

17 mei 2018   Arnhem   
Lokale Motor Rijvaardigheidstraining  

Erg nuttige training. Zowel het langzame werk als het snelle werk geoefend en weer wat tips meegekregen. Dank je Rob! Tot een volgende keer!

2 mei 2017   Amersfoort