Discover Marokko

MotorvakantieMarokko organiseert deze vakantiereis naar Marokko. Verkeerstraining Nederland werkt graag samen met deze organisatie omdat dit een mooie aanvulling is op het trainingsprogramma van Verkeerstraining Nederland.
In Nederland en Duitsland, waar onze trainingen voornamelijk gehouden worden rijden we voornamelijk op asfalt. De nadruk ligt dan op voertuigbeheersing en een veilig en vlot gebruik van de openbare weg.
Maar wil je ook wel eens van de gebaande paden af en een avontuur beleven, boek dan eens een vakantiereis naar Marokko.

Ontdek Marokko op de motor. Rijden in Marokko is een droom die uitkomt voor elke motorrijder die van open ruimtes en adembenemende uitzichten houdt. Ervaar het machtige midden en hoog Atlas, spectaculaire Tizi-n-Test pas en verken de avond Bazar van Marrakech, voel de rijke cultuur en de warme vriendschap van Marokkaanse mensen. Rijd door de berg, ontdek het verrassende Alpine dorp Ifrane. Nadat u de geheimen van Marrakech onthult, bewondert u de beroemde Todra Gorge, en de woestijn vlaktes van Mhamid el Ghizlane. De keizerlijke stad Fes zal één van de vele onvergetelijke plaatsen die u bezoekt tijdens deze geweldige tour.

Boek nu deze reis

 

Reisdetails

Aankomst LocatieMarakech Luchthaven Menara
InbegrepenWA verzekering Motor
Motorhuur
Volgauto met monteur
Onvernachting met ontbijt
Lunch en Diner
Marokkaans-Nederlandse begeleider
Stadsgids in Fes
Niet inbegrepenBenzine t.b.v. motor
Persoonlijke uitgaven
*Vliegticket
Overige drankjes
Reis- en annuleringsverzekering

Dagschema

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
Je vertrekt vanaf Schiphol en vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt je naar je hotel gebracht. De middag kun je eventueel besteden om de stad te verkennen.

Dag 2: Marrakech – Taroudant (215km)
Vandaag een mooie rij dag voor de boeg. We laten Marrakech achter ons en rijden richting de heilig plaats Moulay Brahim. Na de koffie rijden wij verder richting het spectaculaire Tizi-n-Test pas, met uitzicht op de Toubkal, de hoogste berg van Marokko (4167m). Na het nuttigen van de lunch met adembenemend uitzicht zal de stop voor vandaag zijn de stad Taroudant. Hier kunt u een mooie wandeling maken en voor sommige een geweldige kans om Argan olie en legendarische Marokkaanse saffraan te kopen die in dit gebied gekwekt wordt.

Dag 3: Taroudant – Tata (204km)
Vandaag een lange maar mooie rij dag. wij laten al snel Taroudant achter ons en gaan binnendoor via smalle wegen, langs kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Na de lunch gaan we verder richting het zuidwesten naar onze bestemming voor vandaag dicht bij de Sahara. Dit ligt aan de voet van de Jebel Tabarount de plaats Tata, ook bekend van dadels en waar vroeger de karavaanroute van Zagora naar Tan Tan liep. De Algerijnse grens ligt hier dichtbij.

Dag 4: Tata – Foum Zguid (160km)
Na de vermoeiende dag van gisteren vandaag een wat kortere route. Na een deel on-road te hebben gereden en de lunch genuttigd te hebben gaan wij off-road op minder bezochte wegen, vol wendingen en gecombineerd met prachtige omgevingen naar onze accommodatie waar een koude biertje bij het zwembad tot de mogelijkheden behoort.

Dag 5: Foum Zguid – M’hamid El Ghizlane (150km)
Wij rijden het eerste gedeelte on-road tot kort na Foum Zguid waar we links afslaan richting de zandduinen. De route van vandaag is geheel off-road. Wij rijden langs de zandduinen en bergen langs weg nummer N12. Voor de Dakar rijders onder ons is hier de kans om het rijden op zand te ervaren. Afhankelijk van het weer en de periode zal de lunch of meegenomen uit Foum Zguid of genuttigd worden in een traditionele nomaden tent. Na de lunch rijden wij naar ons hotel met zwembad, waar ook een koude biertje tot de mogelijkheden behoort. Afhankelijk van de tijd, is het voor de diehards onder ons de mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

Dag 6: M’hamid El Ghizlane – Nkob (237km)
Wij vertrekken vanuit M’hamid el Ghizlane richting Tamegroute waar wij off-road zullen gaan tot ongeveer Zagora. Na het eerste gedeelte on-road gaan wij richting de noordelijke plaats Tazarine met als eind bestemming Nkob. Wij rijden over een verlaten uitgestrekt ruig gebied. Als laatste gaan we de hoogte in wat spannend is maar leuk. De lunch wordt meegenomen uit Zagora om onderweg te nuttigen.

Dag 7: Nkob – Boumlan Dades (140km)
De route van vandaag is voor het grootste gedeelte off-road. Met bergtoppen van ongeveer 2800 meter levert dit mooie ervaringen op. Wij rijden over de Tizi-n-Tazart pas. Het is een ruige pas die zich niet makkelijk laat berijden, maar het is de moeite waard, voornamelijk het eerste gedeelte. Wij rijden richting Iknioune waar wij de lunch nuttigen. Na het eten genieten wij nog van het laatste kilometers piste richting Boumlan Dades.

Dag 8: Boumlan Dades – Agoudal (130km)
Vandaag een dag om van te houden. Wij rijden op een van de meest gefotografeerd plaats van Marokko Gorge Dadès. Onze rit van vandaag zit vol afwisselende haarspeldbochten die een beroep doen op je stuurmanschappen en genieten van de aanwezige landbouw veldjes met dadelpalmen maar ook de afwisselende rotsformatie. Voordat we aankomen bij onze volgende bestemming een kleine dorpje in de bergen, waar wij in een eenvoudige accommodatie met mooi uitzicht zullen verblijven.

Dag 9: Agoudal – Middelt (157km)
Vandaag een mooie maar ook uitdagende route. Wij rijden dwars door bergketen richting het midden Atlas naar de plaats Imilchil. Na de koffie hier gaan wij off-road richting de bekende, ruige Cirque de Jaffar waarvan wij ook een gedeelte van zullen rijden. Hierna rijden wij verder op piste richting onze hotel/Kasbah waar u de mogelijkheid krijgt om te ontspannen bij het zwembad genietend van de uitzichten op de Bergketen.

Dag 10: Middelt – Fes (207km)
Vandaag wacht ons een prachtige tour dag, wij rijden vandaag door het midden Atlas gebergte. U zult merken dat de landschappen groener en anders zijn dan daarvoor. Wij rijden verder over kleine weggetjes, waarvan deels piste en waar ook nauwelijks verkeer is, langs deels gebergte met prachtige ceder bossen en besneeuwde toppen van het midden Atlasgebergte. Op een van de kleine dorpjes zullen we onze luncht nuttigen voordat wij in de keizerlijke stad Fes aankomen komen.

Dag 11: Fes – Fes
Gelegenheid om de stad Fes te verkennen. Door het goed bewaarde oude centrum, wat UNESCO Werelderfgoed is. Hier zijn diverse oude ambachten, zoals de tapijtindustrie (berbertapijten), aardewerk (van tajines tot de mozaïeken) en de oude leerindustrie en zo voort

Dag 12A: Fes – Khenifra (204km)
Vandaag rijden wij naar de bekende ski dorp Ifrane, je zult al gauw het gevoel hebben dat je in een niet Marokkaanse dorp bevindt. Na de koffie verruilen wij de hoofdweg voor smalle bergwegen door dorpjes in het hart van de midden atlas. Via de op een na grootste rivier in Marokko Oum Er-Rbia komen wij aan in onze eenvoudige accommodatie in de ongerepte natuur.

Dag 12B: Khenifra – Ouzou (240km)
Na een korte stop in Khenifra en de motoren getankt te hebben vervolgen wij onze route, via smalle bergwegen en via Tizi-n-Islyp pas richting een van de meeste agrarisch gebieden van Marokko Beni Melaal, ook langs het grootste dam van Marokko de Bin el Ouidane dam met uitzicht op het blauwe meer en de omliggende bergen met als eind bestemming onze hotel met uitzicht op de bekende Cascades d’ Ouzoud. Ouzoud is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko.

Dag 13: Ouzoud – Marrakech (180km)
Vandaag laatste rij dag. Wij rijden door de laatste bergpassen richting de N8 om hiervandaan de snelste route naar Marrakech te nemen. Hier hebben wij de hele middag de stad te ontdekken en de laatste inkopen te doen of een bezoekje aan de traditionele badhuizen, waar je na een behandeling je helemaal als herboren voelt.

Dag 14: Marrakech – Amsterdam
Afhankelijk van uw vluchttijd, heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven.

*Vliegticket

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is.

Deze spectaculaire reis is een must voor echte ontdekkingsreizigers.

Prijzen

Per persoon per tour € 2695,00

Eenpersoonskamer toeslag € 350,-

Prijs passagier in de volgauto € 1450,-

Boek nu deze reis