De Hoge Atlas route

MotorvakantieMarokko organiseert deze vakantiereis naar Marokko. Verkeerstraining Nederland werkt graag samen met deze organisatie omdat dit een mooie aanvulling is op het trainingsprogramma van Verkeerstraining Nederland. 
In Nederland en Duitsland, waar onze trainingen voornamelijk gehouden worden rijden we voornamelijk op asfalt. De nadruk ligt dan op voertuigbeheersing en een veilig en vlot gebruik van de openbare weg.
Maar wil je ook wel eens van de gebaande paden af en een avontuur beleven, boek dan eens een vakantiereis naar Marokko.

Met een groep van maximaal 8 personen met off-road motoren rijden wij door een van de mooiste gebieden van Marokko. U zult versteld staan door enkele uren te vliegen je in een wereld terecht kunt komen die zó afwijkt van de onze, het prachtige, exotische Marokko. We trekken door het ruige Atlasgebergte, langs vruchtbare valleien en primitieve Berberdorpjes.

Onderweg komen wij langs eeuwenoude kashba’s (versterkte dorpen of forten, opgetrokken uit leem en stro), spectaculaire bergpassen en vruchtbare rivieroases vol dadelpalmen. Vanuit Foum Zguid trekken we door de woestijn met eindeloze vlaktes en de imponerende rode zand duinen. Ook de mars-achtige en vulkanisch gebergten en landschappen van Jebel Saghro ontbreken niet op de route met zijn indrukwekkende passen. Ook komen wij langs de Dadès Kloof & Dadès Vallei. In Marrakesh maakt u kennis met de gastvrije bevolking en slinger over het betoverende Djemaa el Fna plein of de oude medina van het magisch Marrakesh.

Deze reis zal voor het grootste deel bestaan uit pistes. Sommige trajecten zijn redelijk lastig en een off-road training of off-road ervaring is daarom vereist.

Boek nu deze reis

 

Reisdetails

 

Aankomst LocatieMarakech Luchthaven Menara
InbegrepenWA verzekering Motor
Motorhuur
Volgauto met monteur
Onvernachting met ontbijt
Lunch en Diner
Marokkaans-Nederlandse begeleider
Niet inbegrepenBenzine t.b.v. motor
Persoonlijke uitgaven
*Vliegticket
Overige drankjes
Reis- en annuleringsverzekering

Dagschema

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
U vertrekt vanaf Schiphol en vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag kun u eventueel besteden om de stad te verkennen.

Dag 2: Marrakech – Ouarzazate (211km)
Omdat wij de motors in de avond al in ons bezit hebben kunnen wij op tijd beginnen aan ons avontuur. Nadat wij de hectiek van Marrakech achter ons hebben gelaten, nemen wij de eerste mogelijkheid die zich voordoet om off-road te gaan. Hier kunt u aan de motor wennen en de ondergrond. Wij rijden langs een aantal kleine dorpjes tot aan de hoofdweg bij Taddert waar wij onze lunch zullen nuttigen. Na de lunch zullen wij de hoofdweg snel verlaten richting Kasbah Aït-Ben-Haddou. Dit is de bekendste Kasbah van Marokko, en deels nog bewoond. Op deze magische locatie werden vele films zoals Game of Trones en The Gladiator opgenomen. Met als eindpunt voor vandaag Ouarzazate.

Dag 3: Ouarzazate – Foum Zguid (211km)
Na ongeveer 10 km on-road te hebben gereden gaan wij aan onze eerste off- road gedeelte beginnen. Het is een piste van ongeveer 73 km. Deze piste heeft snelle en rechte tracks, draaien, langzaam rijden en over rotsachtig terrein met alles daar tussenin. Na een pitstop in Tazenakht rijden wij verder naar de oude gouden mijn, Bou Azzer waar wij weer off-road zullen gaan. Het is een piste van ongeveer 80 km langs enkele dorpjes waar wij de mogelijkheid hebben om te stoppen. Hierna rijden wij (28 km) naar ons hotel met zwembad waar een koud biertje op ons wacht.

Dag 4: Foum Zguid – M’hamid El Ghizlane (150km)
Wij rijden het eerste gedeelte on-road tot kort na Foum Zguid waar we links afslaan richting de zandduinen. De route van vandaag is geheel off-road. Wij rijden tussen de zandduinen en bergen langs weg nummer N12. Voor de Dakar rijders onder ons is hier de kans om het rijden op zand te ervaren. Afhankelijk van het weer en de periode zal de lunch of meegenomen uit Foum Zguid of genuttigd worden  in een traditionele nomadentent. Na de lunch rijden wij naar onze hotel met zwembad, waar ook een koude biertje tot de mogelijkheden behoort. Afhankelijk van de tijd, is het voor de diehards onder ons de mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

Dag 5: M’hamid El Ghizlane – Nkob (237km)
Wij vertrekken vanuit M’hamid el Ghizlane richting Tamegroute waar wij off-road zullen gaan tot ongeveer Zagora. Na het eerste deel on-road gaan we richting de noordelijke plaats Tazarine met als eind bestemming Nkob. Wij rijden over een verlaten uitgestrekt ruig gebied. Als laatste gaan we de hoogte in wat spannend is maar leuk. De lunch wordt meegenomen uit Zagora om onderweg te nuttigen.

Dag 6: Nkob – Tinghir (140km)
De route van vandaag is geheel off-road. Met bergtoppen van ongeveer 2800 meter levert dit mooie ervaringen op. Wij rijden over de Tizi-n-Tazart pas. Het is een ruige pas die zich niet makkelijk laat berijden, maar het is de moeite waard, voornamelijk het eerste gedeelte. Wij rijden richting Iknioune waar wij de lunch nuttigen. Na het eten genieten we nog van de laatste kilometers piste richting Tinghir waar we zullen overnachten in oude familie Kasbah.

Dag 7: Tinghir – Skoura (274km)
Nadat wij de motoren getankt hebben in Tinghir, rijden wij richting de bekende Dadès kloof & Dadès vallei. De Todra kloof behoort tot het oostelijke deel van het hoge Atlasgebergte en ligt vlakbij het stadje Tinghir. De kloof is duizenden jaren geleden ontstaan doordat de Todra en Dadèsrivieren over de rotsen stroomden, waarbij zij de rotsen uitholden en er een doorgang ontstond. De Dadès kloof is minder bekend dan zijn grote broer de Todra kloof, het is een stuk groener en minder toeristisch. Het is het beste te omschrijven als een dal of vallei met aan twee kanten enorm hoog oprijzende muren van rotsgesteente. Door het dal stroomt de Dadès rivier die zorgt voor een oase van groen. Nahet nuttigen van onze lunch bij een familie restaurantje in Dadès vervolgen wij onze route met als eind bestemming Skoura.

Dag 8: Skoura – Demnate – Marrakech (260km)
Vanuit Skoura rijden wij richting Ouarzazate waar we afslaanrichting Demnate. Het is een mooie lange piste met steile klimmetjes en afdalingen. Het grootste gedeelte is verlaten maar wij komen toch langs twee dropjes waar je je af zult vragen hoe het mogelijk is om hier te kunnen leven. In Demnate lunchen wij. Daarna rijden we nog ongeveer 80 km om aan het eind van de middag in Marrakech aan te komen. Hier kan je de avondmarkt (Djemaa el Fna) bezoeken voor de laatste inkopen of mooie foto’s te schieten.

Dag 9: Marrakech – Amsterdam
Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven.

*Vliegticket

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is.

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Prijzen

Per persoon per tour € 1895,00

Eenpersoonskamer toeslag  € 240,-

Prijs passagier in de volgauto € 1095,-

Boek nu deze reis