De Hoogtepunten van het Atlasgebergte

MotorvakantieMarokko organiseert deze vakantiereis naar Marokko. Verkeerstraining Nederland werkt graag samen met deze organisatie omdat dit een mooie aanvulling is op het trainingsprogramma van Verkeerstraining Nederland. 
In Nederland en Duitsland, waar onze trainingen voornamelijk gehouden worden rijden we voornamelijk op asfalt. De nadruk ligt dan op voertuigbeheersing en een veilig en vlot gebruik van de openbare weg.
Maar wil je ook wel eens van de gebaande paden af en een avontuur beleven, boek dan eens een vakantiereis naar Marokko.

Marokko is het paradijs voor enduro rijders dankzij de bergen van de Atlas, de woestijn en de Atlantische kust … het is de beste plek om deze sport te beoefenen. In deze tour rijden wij door de mooiste delen van de hoge Atlas, langs kleine dorpjes en de bekendste Kasbah, Aït-Ben-Haddou. Ook de passen Tizi-n-Tichka en Tizi-n-Test ontbreken niet. Kortom een tour die je niet zult vergeten

Boek nu deze reis

 

Reisdetails

Aankomst LocatieMarakech Luchthaven Menara
InbegrepenWA verzekering Motor
Motorhuur
Onvernachting met ontbijt
Marokkaans-Nederlandse begeleider
Niet inbegrepenBenzine t.b.v. motor
Persoonlijke uitgaven
*Vliegticket
Overige drankjes
Reis- en annuleringsverzekering

Dagschema

Dag 1: Marrakech
Na aankomst in Marrakech word je opgehaald van het vliegveld en naar de hotel gebracht. Middags kunt u eventueel de magisch stad Marrakech te verkennen. In de avond zal de huurmotor gebracht worden zodat we volgende dag op tijd aan onze avontuur kunnen beginnen.

Dag 2: Marrakech – Taliouine (239km)
Vandaag een mooie rij dag voor de boeg. We laten Marrakech achter ons en rijden richting de heilig plaats Moulay Brahim. Na de koffie rijden wij verder richting het spectaculaire Tizi-n-Test pas, met uitzicht op de Toubkal, de hoogste berg van Marokko (4167m). Na het nuttigen van de lunch met adembenemend uitzicht zal de stop voor vandaag Taliouine zijn.  Hier verblijven wij bij een familie Auberge waar wij kennis maken met de lokale Marokkaans keuken.

Dag 3: Taliounie – Ouarzazate (170km)
We vertrekken vanuit Taliouine richting Ouarzazate. Na een koffiestop in Tazenakht rijden we een piste op van ongeveer 73 km. Deze piste heeft snelle en rechte tracks, draaien, langzaam rijden en over rotsachtig terrein met alles daar tussenin. We passeren hier de volgende dorpjes Tisslet, Ighels en Taguenzalt. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je ervoor kiezen om de mooie Ouarzazate bekend o.a. van  film studio’s te verkennen.

Dag 4: Ouarzazate – Marrakech (211km)
Deze laatste dag vertrekken we vanuit Ouarzazate richting Marrakech. Na een aantal kilometers gereden te hebben volgen we de weg richting  Kasbah Aït-Ben-Haddou. Dit is de bekendste Kasbah van Marokko, en deels nog bewoond. Op deze magische locatie werden vele films zoals Game of Trones en The Gladiator opgenomen. Een mooie motor weg waar we langs verschillende dorpjes als Tamedakthe en Adaha. Na deze pas bereden te hebben komen we op de bekende Tizi-n- Tichka pas die ons vervolgens naar Marrakech toe brengt. Aangekomen in Marrakech leveren we de huurmotor  in en kunnen we even bij komen van al de indrukken die we afgelopen dagen hebben op gedaan van het mooie land Marokko. Het beroemde plein van Marrakech (Djemaa el Fna). Hier kan je de avondmarkt bezoeken voor de laatste inkopen of mooie foto’s te schieten.

Dag 5: Marrakech
Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Afhankelijk van je vlucht tijd

*Vliegticket

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is.