De Schoonheid van Marokko

MotorvakantieMarokko organiseert deze vakantiereis naar Marokko. Verkeerstraining Nederland werkt graag samen met deze organisatie omdat dit een mooie aanvulling is op het trainingsprogramma van Verkeerstraining Nederland. 
In Nederland en Duitsland, waar onze trainingen voornamelijk gehouden worden rijden we voornamelijk op asfalt. De nadruk ligt dan op voertuigbeheersing en een veilig en vlot gebruik van de openbare weg.
Maar wil je ook wel eens van de gebaande paden af en een avontuur beleven, boek dan eens een vakantiereis naar Marokko.

Ontdek de Midden en Hoge Atlas op minder bereisde wegen! We zullen de schoonheid van de hoogste bergen van Noord-Afrika bewonderen in gebieden waar geen toerist naartoe gaat. De oneindige paden brengen ons langs hoge watervallen, besneeuwde bergtoppen en door afgelegen dorpen! Deze avontuurlijke motor tour is uniek en laat je de verborgen plekken van Marokko zien!

Boek nu deze reis

 

Reisdetails

Aankomst LocatieMarakech Luchthaven Menara
InbegrepenWA verzekering Motor
Motorhuur
Volgauto met monteur
Onvernachting met ontbijt
Lunch en Diner
Marokkaans-Nederlandse begeleider
Niet inbegrepenBenzine t.b.v. motor
Persoonlijke uitgaven
*Vliegticket
Overige drankjes
Reis- en annuleringsverzekering

Dagschema

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
U vertrekt vanaf Schiphol en vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag kun u eventueel besteden om de stad te verkennen.

Dag 2: Marrakech – Beni Mellal (245km)
Eerste deel van de route van vandaag is om aan de motor te wennen. De weg is in het begin  vlak en recht te noemen, maar naar mate wij richting bekende Cascades d’ Ouzoud toe rijden zul je merken dat de landschappen veranderen. Na de lunch rijden wij via een mooie slinger weg naar een van de meeste agrarich gebieden van Marokko, beni mella . Cascades d’ Ouzoud  is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko.

Dag 3: Beni Mellal – Ifran (249km)
Vandaag rijden we naar het noordoosten over de middellange bergketen, langs verlaten wegen met fantastische uitzichten. Dit is een lange opwindende rit. Na de lunch gaat het plezier verder terwijl we ons aansluiten bij de snelstromende nationale weg omhoog naar Ifrane.

Dag 4: Ifrane – Tinghir (300km)
We trekken naar het zuiden om voor de eerste keer de Hoge Atlas  over te steken. De uitzichten op de bergen zijn geweldig. Na de lunch in Middelt gaan we verder naar Er-Rich, waar we een mooie tocht maken en om de dag te eindigen in Tinghir.

Dag 5: Tinghir – Ben Ouidane (270km)
We beginnen de dag met een rit door de Todra-kloof en daarna beginnen we te klimmen naar de doorgang in de Hoge Atlas. We rijden dan op een hoogte van gemiddeld 2000 meter. We zullen de Hoge Atlas op zijn best zien!  We rijden van pas naar pas, op delen die alleen door de lokale bevolking wordt gebruikt door ezels of eenzame voertuigen.

Dag 6: Bin Ouidane – Ouarzazate (257km)
Een dag om niet te vergeten. Geweldige bochtige weg, door de adembenemend Hoge Atlas. Het grootste deel van de dag vereist relatief technisch rijden en aandacht, dus laat je niet afleiden door de meest ongelooflijke uitzichten! De dag eindigt met een duik in het zwembad gevolgd door een heerlijke maaltijd.

Dag 7: Ouarzazate – Marrakech (240km)
Vanuit Ouarzazate rijden we naar Aït-Ben-Haddou waar we een koffie stop doen. We steken voor de laatste keer de Hoge Atlas over via de beroemde Tiz-n-Tichka pas. We gaan terug naar Marrakech om te genieten van de avondmarkt (Djemaa el Fna) en om eventueel de laatste inkopen et doen of mooie foto’s te schieten

Dag 8: Marrakech
Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven. Dit kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid.

*Vliegticket

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is.

Deze spectaculaire reis is een must voor echte ontdekkingsreizigers.

Prijzen

Per persoon per tour € 1795,00

Eenpersoonskamer toeslag € 240,-

Prijs passagier in de volgauto € 695,00

Boek nu deze reis