Over Verkeerstraining Nederland

Verkeerstraining Nederland is opgericht door Rob Riechelman;

Veiligheid staat bij mij zeer hoog in het vaandel. Privé rijd ik al vele jaren motor, daarnaast rijd ik beroepsmatig bij de politie de nodige kilometers. Diè kennis en jarenlange ervaring breng ik als gediplomeerd rij-instructeur over op mijn cursisten.

Medemotorrijders naar een hoger niveau begeleiden is iets wat mij bijzonder motiveert en wat ik op een pragmatische, heldere wijze invul.

In mijn werk word ik gedreven door mijn passie voor motorrijden. Vlot maar veilig motorrijden met een goede voertuigbeheersing en verkeersinzicht, geeft een fantastisch gevoel wanneer ik over de verschillende typen wegen rijd.

Mijn eigen motorrijbewijs heb ik nu ruim 34 jaar en het grootste gedeelte daarvan heb ik actief motor gereden. Sinds 1980 ben ik werkzaam bij de politie, waar ik in 1986 ben opgeleid tot motorsurveillant. In de jaren daarna heb ik alle aanvullende motoropleidingen van de politie gevolgd. Sinds 2005 ben ik werkzaam bij het Verkeersteam van mijn regio waar ik regelmatig te vinden ben op de diverse soorten motoren waarover de politie beschikt.

Opdrachtgevers en collega’s typeren mij als vakkundig, mensgericht, resultaatgericht, sociaal vaardig en flexibel.

Visie

Motorrijden is een passie en alle motorrijders willen goed en vlot maar ook zo veilig mogelijk motorrijden. Het les- en trainingsaanbod van Verkeerstraining Nederland is afgestemd om jou zo veel mogelijk plezier aan motorrijden te laten beleven en jou daarbij veilig door het verkeer te laten rijden.

Een goed ontwikkeld verkeersinzicht kan de motorrijder, ervaren of onervaren, helpen om de gevaren die hij of zij op de weg tegenkomt het hoofd te bieden. Verkeerstraining Nederland gaat uit van de volgende kernbegrippen:

  • Veiligheid.
  • Voertuigbeheersing (o.a. balans houden, rem- en stuurtechnieken).
  • Verkeersinzicht (gevaar leren herkennen en weten hoe je moet reageren).
  • Zien en gezien worden (welke plaats op de weg gebruik je en waarom).
  • Besluitvaardigheid.