Rijangst

Motorrijders die in meer of mindere mate een vorm van Rijangst hebben kunnen voor begeleiding terecht bij Verkeerstraining Nederland.

RijangstRijangst kan door verschillende oorzaken ontstaan. Een situatie in je leven waarbij je je onprettig voelt kan er na verloop van tijd voor zorgen dat je angstgevoelens in het verkeer ontwikkelt. Een val- of slippartij tijdens een motorrit kan acuut voor angstgevoelens zorgen, maar soms treden de angstgevoelens pas op een later moment op. Weersomstandigheden kunnen een rol spelen in jouw angstbeleving. Veel motorrijders vinden het rijden tijdens regen of harde wind een hachelijke onderneming die zij het liefst uit de weg gaan. Tenslotte kan er een trauma ontstaan wanneer je betrokken bent bij een ongeval of wanneer je ooggetuige bent geweest van een ongeval.

Elk mens is verschillend en gaat op zijn of haar eigen wijze om met het verwerken van schrikmomenten of trauma’s. Wanneer de angstgevoelens jouw plezier in motor rijden negatief beïnvloed neem dan contact op. Samen werken wij er aan om jouw angsten in goede banen te leiden en je het rijplezier op de motor weer terug te geven.

Nadat je contact hebt opgenomen is er eerst een intakegesprek. In dit gesprek nemen we ruim de tijd om jouw angstklachten door te nemen en hoe dit jouw motorrijden beïnvloed. Ook gaan we in op persoonlijke wensen, beperkingen en doelen.

Vervolgens wordt een plan van aanpak doorgesproken. Hoe lang een begeleiding duurt is vooraf moeilijk in te schatten omdat dit tevens afhankelijk is van de stappen die jij zet tijdens de begeleiding.

RijangstIn elk geval blijf jij in control tijdens de begeleiding. We gaan nooit sneller vooruit dan wanneer jij daar klaar voor bent. Voor een goede begeleiding is een click en een vertrouwensband tussen ons belangrijk. Je kunt er op vertrouwen dat alle gespreksinformatie tijdens de begeleiding vertrouwelijk behandeld wordt en niet gedeeld wordt met derden.

Het intake gesprek vindt plaats in een voor jou vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld jouw woning. De begeleiding kan vanuit Almere plaatsvinden, maar ook in jouw eigen omgeving. Jij bepaalt!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem je contact met ons op:
Telefonisch: 06 – 34 34 98 88
E-mail: info@verkeerstraining.nl

Beoordeling samenvatting : Rijangsttraining  5 van 5 , stemmen , waarderingen
Rijangsttraining  

Rob is een goede trainer, met geduld, inzicht en gevoel voor de jou als cursist. Ervaren en doordacht.
Ik kan dit enkel aanraden 🙂

19 maart 2018   Zeist   
Rijangsttraining  

Rijden in de bergen.... echt n heel ander verhaal dan in ons platte kikkerland. Dat heb ik ondervonden. In een haarspeldbocht maakte ik n fout en ben omgevallen. Geen pijn of schade maaaaar .... wel angst. En daar wilde ik vanaf! Met verkeerstraining nederland ben ik mee op pad geweest. Wat SUPER FIJN!!! Rob is rustig... geeft je tips en zeker vertrouwen! Met een headset in je helm blijft hij je coachen. Echt heel erg fijn. Wat een geduld...want n


...meer
16 augustus 2017   Eifel   
Rijangsttraining  
Susanne    16 augustus 2017   Eifel   

Rijden in de bergen.... echt n heel ander verhaal dan in ons platte kikkerland. Dat heb ik ondervonden. In een haarspeldbocht maakte ik n fout en ben omgevallen. Geen pijn of schade maaaaar .... wel angst. En daar wilde ik vanaf! Met verkeerstraining nederland ben ik mee op pad geweest. Wat SUPER FIJN!!! Rob is rustig... geeft je tips en zeker vertrouwen! Met een headset in je helm blijft hij je coachen. Echt heel erg fijn. Wat een geduld...want n angsthaas als ik is niet snel te veranderen. Na dag 1 dacht ik.... ik kap ermee... ik kan t niet. Maar geloof me. Aan het einde van de cursus voelde ik me veel zelfverzekerder! Ik heb terug gekeken op een heel intensieve en leerzame cursus. Heb je angst? Schrijf je in! Echt..... de enige manier is: DOEN. En dan ben je hier zeker op de goede plaats! Bedankt Rob voor alle hulp en geduld. MAAR: Zeker ook voor de gezelligheid!!!

Opm. VTNL: Susanne, ook ik heb het heel fijn gevonden dat je er bij was en dat je de tips en oefeningen goed oppakte. Een groepstraining is wat minder geschikt om rijangst aan te pakken maar in dit geval ging dat niet anders. Blij dat je over je angst heen bent en weer relaxt de bochten kunt rijden. Heel veel plezier daarmee.
Rob.

Rijangsttraining  

Het is een paar jaar geleden dat ik zo lekker heb gereden als tijdens de bergtraining in het Taunusgebergte. Door een ongeval was ik het plezier en het zelfvertrouwen een beetje kwijt, maar Rob's instructies hebben me geholpen om weer soepeler door de bochten te rijden en in 3 dagen een enorme vooruitgang te boeken.
De sfeer in de groep was heel goed en erg gezellig, iedereen krijgt de mogelijkheid op z'n eigen niveau te rijden en te leren. En

...meer
18 juli 2017   Apeldoorn   
Rijangsttraining  
Susan Gamelkoorn    18 juli 2017   Apeldoorn   

Het is een paar jaar geleden dat ik zo lekker heb gereden als tijdens de bergtraining in het Taunusgebergte. Door een ongeval was ik het plezier en het zelfvertrouwen een beetje kwijt, maar Rob's instructies hebben me geholpen om weer soepeler door de bochten te rijden en in 3 dagen een enorme vooruitgang te boeken.
De sfeer in de groep was heel goed en erg gezellig, iedereen krijgt de mogelijkheid op z'n eigen niveau te rijden en te leren. En dat in een prachtige omgeving met afwisselende routes en leuke stops onderweg, kortom een leerzaam en gezellig weekend! Ik ga graag nog een keer mee!

Opm. VTNL. Susan, ik ben heel blij dat je de tips zo goed hebt opgepakt. Na je ongeval, en de onzekerheid die daardoor is ontstaan, is het resultaat een mooie prestatie van je. Top gedaan meid. Eén van de opmerkingen die je maakte was dat het rijden van bochten op de openbare weg toch heel anders en moeilijker is dan wanneer je dat op het circuit doet. Ik ben het hier heel erg mee eens. circuit rijden is leuk, maar op de openbare weg is waar het echt telt. Ik hoop je nog eens weer te zien.

Rijangsttraining  

Na een vervelende ervaring met de motor, een angst opgebouwd voor bochten, en onbekende situaties. Heb 3 x 2 uur privéles gehad bij Verkeerstraining Nederland en ik ga weer met veel zelfvertrouwen de weg op. Rob is een kundig, kalme instructeur die eerst je verhaal aanhoord en dan n.a.v. Je verhaal je begeleidt!! Ben enorm blij dat ik dit gedaan heb! Rij weer met veel plezier!! Absolute aanrader!

13 juni 2017   Almere