VRO ABS Remmen

– Maximaal remmen ABSoluut zinvol voor uw veiligheid –

Uw motor is voorzien van een geavanceerd remsysteem inclusief ABS. Een Anti Blokkeer Systeem voorkomt dat de wielen blokkeren als u remt. In noodsituaties kunt u daardoor een aanzienlijk kortere remweg bereiken. Het kan het verschil betekenen tussen wel of geen aanrijding. U moet dan wel hard durven en kunnen remmen. Kunt u het uiterste uit uw remmen halen? De remmen van uw motor hebben het in zich, maar bent u in staat om voluit te remmen met uw motor. Een intensieve training van Verkeerstraining Nederland helpt u om dit te bereiken.

Tijdens een ABS-training van Verkeerstraining Nederland leert u wat het ABS systeem op uw motor doet. Wanneer werkt het wel en wanneer werkt het niet. Verder leert u onder alle omstandigheden op de juiste manier te remmen. Ook leert u de remmen van uw motor maximaal te gebruiken, tot het punt waarop het ABS ingrijpt. Aan het einde van de training bent u zich bewust van de (on)mogelijkheden van het ABS op uw motor.

Zeker als u overstapt van een motor zonder ABS naar een motor met ABS is het nuttig deze training te volgen. De ervaring leert dat motorrijders vaak onvoldoende hun voorrem gebruiken uit angst voor blokkeren. De remtechniek die zij aangeleerd hebben blijven zij ook gebruiken op hun motor met ABS. Hierdoor is hun remweg onnodig lang en lopen zij eerder het risico op een aanrijding.

Deze training wordt gegeven in Almere. Tussen 08.30 en 09.00 uur verzamelen we waarna we om 09.00 uur starten met theorie waarna we al snel naar onze oefenlocatie vertrekken om daar de remmen tot het uiterste te gaan beproeven.

Deze training is inclusief een lunch. De prijs van deze training is € 98,50 incl. 21% BTW.

Ook een duopassagier is van harte welkom de kosten voor de duo zijn € 37,50 incl. 21% BTW

Programma
08.30 - 09.00Ontvangst met koffie en/of thee
09.00 - 10.00Theorie. Uitleg ABS systemen en remmen
10.00 - 10.15Verplaatsen naar praktijklocatie
10.13 - 13.10Praktijk remmen. Demonstratie, remmen op droog wegdek, remmen uitwijken, remmen op asfalt waar een laagje zand op ligt, rijden over een obstakel.
13.10 - 13.25Verplaatsen naar lunch locatie
13.25 - 14.00Afsluiting, uitreiken certificaten en lunch
Boek nu deze training
Beoordeling samenvatting : ABS Remtraining  4.8 van 5 , stemmen , waarderingen
ABS Remtraining  

Dat was even wennen. Vol dus 100% remmen. Dat doet de eerste keren iets in hoofd en iets met je gevoel want veel motorrijders weten dat 100% remmen met de voorrem eigenlijk niet kan.
Wel met ABS.

Dat moet je alleen ervaren met een goede trainer. Toen vond ik Rob van Verkeerstraining Nederland.
Zeer prettig persoon. Eerst een bakkie of frisje en toen naar een afgesloten dijk.

Hij liet zien wat er gebeurd met een remweg. 2x harder is 4x


...meer
4 oktober 2017   Nederland   
ABS Remtraining  
H.Hoogendam    4 oktober 2017   Nederland   

Dat was even wennen. Vol dus 100% remmen. Dat doet de eerste keren iets in hoofd en iets met je gevoel want veel motorrijders weten dat 100% remmen met de voorrem eigenlijk niet kan.
Wel met ABS.

Dat moet je alleen ervaren met een goede trainer. Toen vond ik Rob van Verkeerstraining Nederland.
Zeer prettig persoon. Eerst een bakkie of frisje en toen naar een afgesloten dijk.

Hij liet zien wat er gebeurd met een remweg. 2x harder is 4x langere remweg. Ik rijd vele km's en wist dat de remweg langer zou zijn maar 4x, woow een eye opener.

Rob bouwde het mooi op. Ik deed het een paar keer verkeerd, hup nog een keer zeer relaxt allemaal.
Tegen het einde van de 2 lesuren remde ik dus vol met 100km per uur inclusief een uitwijkmanoevre.

Deze training is voor mij een toegevoegde waarde en ben zeer blij dit gedaan te hebben.

Rob is een aanrader.

ABS Remtraining  

De training wordt goed opgebouwd. Een gezellig ontvangst en praatje met Rob wat overgaat in de theorie van remmen. Aansluitend vertrek je samen naar de oefenlocatie. Bij iedere remproef krijg je onmiddellijk feedback. Dat is tevens het meest prettige aan deze les en de begeleiding van Rob, die feedback is duidelijk en direct toepasbaar. Hierdoor neemt het vertrouwen toe en ben je in staat de oefeningen optimaal uit te voeren. Aan het einde van de dag was ik persoonlijk een

...meer
21 september 2015   Almere   
ABS Remtraining  
Ralph de Gooijer    21 september 2015   Almere   

De training wordt goed opgebouwd. Een gezellig ontvangst en praatje met Rob wat overgaat in de theorie van remmen. Aansluitend vertrek je samen naar de oefenlocatie. Bij iedere remproef krijg je onmiddellijk feedback. Dat is tevens het meest prettige aan deze les en de begeleiding van Rob, die feedback is duidelijk en direct toepasbaar. Hierdoor neemt het vertrouwen toe en ben je in staat de oefeningen optimaal uit te voeren. Aan het einde van de dag was ik persoonlijk een stuk wijzer. De afsluiting is een gezellig lunch. Ik kan het een ieder aanbevelen, ervaren of minder ervaren.

ABS Remtraining  

Hoe kom je in een noodsituatie veilig en snel tot stilstand?

Aan het eind van de ABS remtraining maakte ik met 100 km/uur een noodstop over zand. Door de opbouw van de training en duidelijke uitleg door Rob weet ik nu te handelen in noodsituaties. Bedankt Rob.

22 september 2015   Almere