Bergtraining

-Volg de juiste (bocht)lijn en breng je techniek naar de top-

Rijden in de bergen is iets heel anders dan het rijden in ons vlakke polderland. Of je al een paar keer in de bergen hebt gereden of je eerste haarspeldbocht nog moet tegenkomen? Na een Bergtraining van Verkeerstraining Nederland is jouw rijvaardigheid in de bergen spectaculair verbeterd!

Tijdens de training behandelen we onder andere:

  • Rijtechnieken o.a. zithouding, hoe stuur je een motor, grip etc.
  • Kijktechniek
  • Stuur- en remtechnieken
  • Risicoperceptie
  • Gevaarherkenning
  • Het rijden van juiste bochtlijnen
  • Techniek om lange en korte bochten te rijden
  • Opofferen van bochten
  • Plaats en positie op de weg
  • Afstand houden en remafstand

Door de manier waarop Verkeerstraining Nederland werkt is onze bergtraining uitermate geschikt voor motorrijders die nog geen of weinig ervaring hebben met het rijden in de bergen.
MAAR ook de geoefende rijder komt volop aan zijn trekken en kan zijn rijvaardigheid sterk verbeteren.
Een training bij Verkeerstraining Nederland betekent dat het niveau waarop jij begint aan de training, de basis is voor jouw persoonlijke training. Hierdoor gaat iedereen op een hoger niveau naar huis.

Een groep bestaat in principe uit zes cursisten. De instructeur blijft de hele training bij zijn groep zodat hij goed inzicht krijgt in de vorderingen en aandachtspunten van zijn cursisten. Tijdens de training ontvangt elke deelnemer een portofoon en een “oortje” in bruikleen. Hierdoor krijg je direct feedback van je instructeur op het moment dat je dit het beste kunt gebruiken.

Staat er in het overzicht geen geschikte periode bij, neem dan even contact met mij op. Voor groepen is het mogelijk om op basis van beschikbaarheid andere data te plannen.

De Bergtrainingen worden gehouden in de Duitsland in de Vulkaan Eifel.

Dag 1
We verzamelen vrijdagochtend in Horn (Limburg). Na een voorstelrondje, het doornemen van rij-technische zaken en het uitdelen van de portofoons vertrekken we om 09.00 uur richting ons hotel in de Eifel.
Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om wisselend vooraan te rijden. Wil je liever niet op kop, geen probleem. De instructeur rijdt meestal als 2e of 3e. Met regelmaat stoppen we om theoretische zaken en verbeterpunten te bespreken. Vanzelfsprekend is er ook ruim voldoende tijd voor koffie/thee en lunch. Tenslotte moet het ook een leuk en gezellig motorweekend worden. De moeilijkheidsgraad wordt gedurende de dag steeds wat moeilijker. De eerste hairpins en hoogteverschillen komen om de hoek kijken. De instructeur maakt gedurende de dag foto’s en video-opnamen van jou op je motor.
Aangekomen bij ons hotel, Hotel am Ceresplatz in Manderscheid, is er gelegenheid om je even lekker op te frissen en van het terras gebruik te maken. Na het diner wat hier altijd prima voor elkaar is gaan we nog even aan het werk. We nemen nog even de dag door en vervolgens is het tijd voor een theorieles. Hier nemen we het rijden in de bergen tot in de puntjes door. Na de theorie kunt u nog even lekker ontspannen bij de bar of het terras. Je motor staat veilig in de garage.
Dag 2
Na een goed ontbijt maken we ons op voor een rit door de Vulkaaneifel en het Moezeldal. Deze dag rij je door schitterende natuurgebieden met mooie afwisselende wegen. Smalle weggetjes worden afgewisseld door brede wegen met heerlijke haarspeldbochten. Lange doordraaiende bochten wisselen kleine hairpins af. Rond het Moezeldal zullen we verschillende keren de bergflanken omhoog en omlaag rijden. De lunch staat gepland in Cochem. Hét motortrefpunt in deze contreien bij uitstek.
Is dit je eerste ervaring in de bergen. Laat je niet gek maken. Echt iedereen kan deze rit voltooien. Na vandaag ken je geen schroom meer om in de bergen te rijden!
Aan het eind van de rit smaakt een drankje en het diner in het hotel uiteraard heerlijk. Tijdens en na het diner is er volop gelegenheid om de videobeelden en de actie foto’s van vandaag door te nemen.
Dag 3
Aan al het goede komt een einde. Maar eerst nog een hele dag training. Vandaag laten we alles wat je de afgelopen twee dagen geleerd hebt nog eens de revue passeren. Weggetjes die je normaal niet zou uitkiezen rij je nu met het grootste gemak. Let op, misschien ga je het zelfs wel leuk vinden. Er is volop gelegenheid om nog vragen te stellen. Ook vandaag worden er weer video-opnamen gemaakt. Leuk om later het verschil tussen de eerste en de laatste dag te zien.
Tegen 16.00 uur zijn we op ons eindpunt gearriveerd. Onder het genot van een drankje evalueren we de afgelopen drie dagen. Iedereen ontvangt een certificaat van deelname aan deze training. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of je een korting op je premie kunt krijgen.
Tenslotte worden alle foto- en video-opnamen gratis aan jou ter beschikking gesteld. Hiermee krijg je een onbetaalbare herinnering aan een supergezellig en leerzaam weekend bij Verkeerstraining Nederland.

Prijzen 4-daagse Bergtraining Eifel 2019 .................VIER DAGEN MET PASEN!
Prijs per persoon*529,95
Toeslag éénpersoonskamer00,00
Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik per nacht20,00
Prijs duopassagier*284,95
*Bovengenoemde prijzen zijn inclusief 4 dagen training en 3 nachten hotel op basis van halfpension.
Prijzen 3-daagse Bergtraining Eifel 2019
Prijs per persoon*434,95
Toeslag éénpersoonskamer00,00
Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik per nacht20,00
Prijs duopassagier*239,95
*Bovengenoemde prijzen zijn inclusief 3 c.q. 4 dagen training en 2 c.q. 3 nachten hotel op basis van halfpension.
Boek nu deze training
Beoordeling samenvatting : Bergtraining  4.7 van 5 , 83 stemmen , 84 waarderingen
Bergtraining  

Ik heb samen met mijn vriend de Bergtraning in de Eifel gevolgd in juni van dit jaar.
Zeer mooie omgeving en ook zeker complimenten voor de zeer goed uitgezette en mooie routes. Wij hadden een gezellig clubje dat aan elkaar gewaagd was.
Ik rij al 20 jaar motor, maar in deze drie dagen heb ik ontzettend veel tips, trucs en vaardigheden geleerd.
Zo blijkt maar eens! Je bent nooit te oud om te leren.
p.s. ik heb dezelfde tocht nogmaals

...meer
27 augustus 2015   Eifel Duitsland   
Bergtraining  
Jozef van den Burg    27 augustus 2015   Eifel Duitsland   

Ik heb samen met mijn vriend de Bergtraning in de Eifel gevolgd in juni van dit jaar.
Zeer mooie omgeving en ook zeker complimenten voor de zeer goed uitgezette en mooie routes. Wij hadden een gezellig clubje dat aan elkaar gewaagd was.
Ik rij al 20 jaar motor, maar in deze drie dagen heb ik ontzettend veel tips, trucs en vaardigheden geleerd.
Zo blijkt maar eens! Je bent nooit te oud om te leren.
p.s. ik heb dezelfde tocht nogmaals met een andere vriend gereden en natuurlijk het geleerde toegepast en het was TOP. Wel heb ik doordat wij met z'n tweeën reden meer van de omgeving kunnen genieten en meer ontspannen kunnen rijden. Big brother is not watching us :).

Bergtraining  

Een jaar na het behalen van mijn rijbewijs de bergtraining gevolgd bij Rob. Een zekere aanrader om dit te gaan doen. Het heeft mij geholpen om mijn motorrijden naar het volgende niveau te brengen. Mede ook door het meer vertrouwen te krijgen in de motor en je eigen kunnen.

28 april 2018   Eifel   
Bergtraining  

Afgelopen weekend olv Rob de bergtraining in de Eifel gevolgd. Dankzij Rob's aanwijzingen had ik gelukkig snel de juiste lijn te pakken. Gebruik van de voetrem in haarspeldbochten (terwijl je gas blijft geven) was mij al bekend, maar Rob gaf nog een goede tip over het gebruik van de koppeling. Nu kan ik heel beheerst berg-op of berg-af de krapste haarspeldbochten door! Aanrader voor alle motorrijders die ambities hebben om in de bergen te rijden: volg zo'n cursus. Je leert

...meer
25 april 2018   Eifel   
Bergtraining  
Tony Kersbergen    25 april 2018   Eifel   

Afgelopen weekend olv Rob de bergtraining in de Eifel gevolgd. Dankzij Rob's aanwijzingen had ik gelukkig snel de juiste lijn te pakken. Gebruik van de voetrem in haarspeldbochten (terwijl je gas blijft geven) was mij al bekend, maar Rob gaf nog een goede tip over het gebruik van de koppeling. Nu kan ik heel beheerst berg-op of berg-af de krapste haarspeldbochten door! Aanrader voor alle motorrijders die ambities hebben om in de bergen te rijden: volg zo'n cursus. Je leert er veel van en je zelfvertrouwen gaat met sprongen omhoog! Bedankt Rob!

(Opm. VTNL. Hallo Tony ik vind het fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. Mooi om te zien dat je in zo'n korte tijd mooie stappen vooruit hebt gemaakt. Geniet er van)

Bergtraining  

19-20-21 Mei Bergtraining gedaan in de Eifel. Heel veel bij geleerd qua bochten nemen en meerdere dingen die je word bijgeschoold. Gezellige groep / goed Hotel met alle voorzieningen voor de motor. Rob bedankt voor het leerzame en gezellige weekend. Zeker voor herhaling vatbaar en ga ik ook zeker doen.

24 mei 2017   Zaandam   
Bergtraining  

In het weekend 15 – 17 juni 2018 hebben we, Saskia en ik, een bergtraining bij Rob gedaan. Het was een leuk, zonnig en leerzaam weekend samen met een leuke groep van in totaal 6 cursisten en heel diverse en soms spannende wegen met enkele krappe haarspeldbochten.
Per dag werd een route van rond de 200 km gereden met regelmatig, elk anderhalf a twee uur, rust voor een kopje koffie of lunch en tussendoor regelmatig korte stops om instructie te

...meer
27 juni 2018   Eifel   
Bergtraining  
Cees    27 juni 2018   Eifel   

In het weekend 15 – 17 juni 2018 hebben we, Saskia en ik, een bergtraining bij Rob gedaan. Het was een leuk, zonnig en leerzaam weekend samen met een leuke groep van in totaal 6 cursisten en heel diverse en soms spannende wegen met enkele krappe haarspeldbochten.
Per dag werd een route van rond de 200 km gereden met regelmatig, elk anderhalf a twee uur, rust voor een kopje koffie of lunch en tussendoor regelmatig korte stops om instructie te geven. Om beurten reed elke cursist een keer voorop met direct daar achter Rob. Tijdens de ritten hadden alle cursisten een oortje dat gekoppeld was aan een portofoon zodat Rob tijdens het rijden iedereen persoonlijke instructie kon geven en waar nodig aanwijzingen gaf die je dat meteen kon toepassen tijdens de rit.
Ik heb ook bij een andere organisatie een bergtraining gedaan en die werkte zonder oortjes, ik vond dat Rob dit beter deed.
Rob maakte tijdens de ritten regelmatig filmpjes en die wilde hij terug in het hotel na het diner tonen en bespreken, dit is helaas niet gelukt omdat het restaurant in dat weekend langer bezet was door gasten van het hotel en er blijkbaar geen vervangende ruimte beschikbaar was. De eerste avond was het nog wel mogelijk om laat op de avond met een powerpoint presentatie instructie te geven. Na het weekend hebben we de foto’s en filmpjes wel van Rob ontvangen als een leuke herinnering aan het weekend.

Prima hotel in Manderscheid met ruime garage waarin de motoren veilig konden worden gestald. Goede kamers, goed ontbijt en goed diner met enkele keuze mogelijkheden.

In het hotel bleek na de eerste dag dat de achterband van een van de cursisten een klein lek had. Rob heeft met hulp van het hotel een bandenservice in de omgeving gevonden en is op zaterdagochtend vroeg samen met de cursist hier naar toe gereden en heeft met enige overtuiging geregeld dat de band werd gerepareerd. Uitstekende service van Rob.

Samengevat een leuk en leerzaam weekend.

Beoordeling 4 op schaal 0 - 5

Saskia en Cees