VRO Berg & Bochten

-Volg de juiste (bocht)lijn en breng je techniek naar de top-

Rijden in de bergen is iets heel anders dan het rijden in ons vlakke polderland. Of je al een paar keer in de bergen hebt gereden of je eerste haarspeldbocht nog moet tegenkomen? Na een Bergtraining van Verkeerstraining Nederland is jouw rijvaardigheid in de bergen spectaculair verbeterd!

Tijdens de training behandelen we onder andere:

  • Rijtechnieken o.a. zithouding, hoe stuur je een motor, grip etc.
  • Kijktechniek
  • Stuur- en remtechnieken
  • Risicoperceptie
  • Gevaarherkenning
  • Het rijden van juiste bochtlijnen
  • Techniek om lange en korte bochten te rijden
  • Opofferen van bochten
  • Plaats en positie op de weg
  • Afstand houden en remafstand

Door de manier waarop Verkeerstraining Nederland werkt is onze bergtraining uitermate geschikt voor motorrijders die nog geen of weinig ervaring hebben met het rijden in de bergen.
MAAR ook de geoefende rijder komt volop aan zijn trekken en kan zijn rijvaardigheid sterk verbeteren.
Een training bij Verkeerstraining Nederland betekent dat het niveau waarop jij begint aan de training, de basis is voor jouw persoonlijke training. Hierdoor gaat iedereen op een hoger niveau naar huis.

Een groep bestaat in principe uit zes cursisten. De instructeur blijft de hele training bij zijn groep zodat hij goed inzicht krijgt in de vorderingen en aandachtspunten van zijn cursisten. Tijdens de training ontvangt elke deelnemer een portofoon en een “oortje” in bruikleen. Hierdoor krijg je direct feedback van je instructeur op het moment dat je dit het beste kunt gebruiken.

Staat er in het overzicht geen geschikte periode bij, neem dan even contact met mij op. Voor groepen is het mogelijk om op basis van beschikbaarheid andere data te plannen.

De Bergtrainingen worden gehouden in de Duitsland in de Vulkaan Eifel.

Dag 1
We verzamelen vrijdagochtend in Horn (Limburg). Na een voorstelrondje, het doornemen van rij-technische zaken en het uitdelen van de portofoons vertrekken we om 09.00 uur richting ons hotel in de Eifel.
Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om wisselend vooraan te rijden. Wil je liever niet op kop, geen probleem. De instructeur rijdt meestal als 2e of 3e. Met regelmaat stoppen we om theoretische zaken en verbeterpunten te bespreken. Vanzelfsprekend is er ook ruim voldoende tijd voor koffie/thee en lunch. Tenslotte moet het ook een leuk en gezellig motorweekend worden. De moeilijkheidsgraad wordt gedurende de dag steeds wat moeilijker. De eerste hairpins en hoogteverschillen komen om de hoek kijken. De instructeur maakt gedurende de dag foto’s en video-opnamen van jou op je motor.
Aangekomen bij ons hotel, Hotel am Ceresplatz in Manderscheid, is er gelegenheid om je even lekker op te frissen en van het terras gebruik te maken. Na het diner wat hier altijd prima voor elkaar is gaan we nog even aan het werk. We nemen nog even de dag door en vervolgens is het tijd voor een theorieles. Hier nemen we het rijden in de bergen tot in de puntjes door. Na de theorie kunt u nog even lekker ontspannen bij de bar of het terras. Je motor staat veilig in de garage.
Dag 2
Na een goed ontbijt maken we ons op voor een rit door de Vulkaaneifel en het Moezeldal. Deze dag rij je door schitterende natuurgebieden met mooie afwisselende wegen. Smalle weggetjes worden afgewisseld door brede wegen met heerlijke haarspeldbochten. Lange doordraaiende bochten wisselen kleine hairpins af. Rond het Moezeldal zullen we verschillende keren de bergflanken omhoog en omlaag rijden. De lunch staat gepland in Cochem. Hét motortrefpunt in deze contreien bij uitstek.
Is dit je eerste ervaring in de bergen. Laat je niet gek maken. Echt iedereen kan deze rit voltooien. Na vandaag ken je geen schroom meer om in de bergen te rijden!
Aan het eind van de rit smaakt een drankje en het diner in het hotel uiteraard heerlijk. Tijdens en na het diner is er volop gelegenheid om de videobeelden en de actie foto’s van vandaag door te nemen.
Dag 3
Aan al het goede komt een einde. Maar eerst nog een hele dag training. Vandaag laten we alles wat je de afgelopen twee dagen geleerd hebt nog eens de revue passeren. Weggetjes die je normaal niet zou uitkiezen rij je nu met het grootste gemak. Let op, misschien ga je het zelfs wel leuk vinden. Er is volop gelegenheid om nog vragen te stellen. Ook vandaag worden er weer video-opnamen gemaakt. Leuk om later het verschil tussen de eerste en de laatste dag te zien.
Tegen 16.00 uur zijn we op ons eindpunt gearriveerd. Onder het genot van een drankje evalueren we de afgelopen drie dagen. Iedereen ontvangt een certificaat van deelname aan deze training. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of je een korting op je premie kunt krijgen.
Tenslotte worden alle foto- en video-opnamen gratis aan jou ter beschikking gesteld. Hiermee krijg je een onbetaalbare herinnering aan een supergezellig en leerzaam weekend bij Verkeerstraining Nederland.

Prijzen 4-daagse Bergtraining Eifel 2019 .................VIER DAGEN MET PASEN!
Prijs per persoon*529,95
Toeslag éénpersoonskamer00,00
Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik per nacht20,00
Prijs duopassagier*284,95
*Bovengenoemde prijzen zijn inclusief 4 dagen training en 3 nachten hotel op basis van halfpension.
Prijzen 3-daagse Bergtraining Eifel 2019
Prijs per persoon*434,95
Toeslag éénpersoonskamer00,00
Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik per nacht20,00
Prijs duopassagier*239,95
*Bovengenoemde prijzen zijn inclusief 3 c.q. 4 dagen training en 2 c.q. 3 nachten hotel op basis van halfpension.
Boek nu deze training
Beoordeling samenvatting : Bergtraining  4.7 van 5 , 83 stemmen , 84 waarderingen
Bergtraining  

Daar ik al een paar keer prachtige toertochten heb gemaakt in de bergen en daar ook zeker van genoten heb, ben ik toch erg blij dat ik deze training heb gedaan. Hier leer je niet alleen de ideale lijnen te nemen maar ook nog even stil te staan bij een stukje voertuigbeheersing. Het simpele straatje keren bijvoorbeeld is dus een pure must en wordt ook zeker behandeld.
3 dagen training met wel wat inspanning vanuit jezelf maar zeker met goede...meer
12 september 2016   Anna Paulowna   
Bergtraining  
John Vierveijzer    12 september 2016   Anna Paulowna   

Daar ik al een paar keer prachtige toertochten heb gemaakt in de bergen en daar ook zeker van genoten heb, ben ik toch erg blij dat ik deze training heb gedaan. Hier leer je niet alleen de ideale lijnen te nemen maar ook nog even stil te staan bij een stukje voertuigbeheersing. Het simpele straatje keren bijvoorbeeld is dus een pure must en wordt ook zeker behandeld.
3 dagen training met wel wat inspanning vanuit jezelf maar zeker met goede instructies vanuit de instructeur met volledige kalmte.
Met de bergtraining heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in het nemen van toch wel scherpe haarspeldbochten die ik in het verleden te voorzichtig nam met alle risico's van dien.
Nu wetend hoe te rijden in krappe bochten zal ik zeker vaker de bergen weer ingaan met alles wat ik deze dagen heb geleerd.
Alles was geregeld van dag 1 tot en met de laatste dag. Routes waren mooi en werden langzamerhand van makkelijk naar moeilijker opgebouwd.
Mijn ervaring met deze training is top en zeker een aanrader als je ooit van plan ben om in de bergen te gaan rijden. Een 5 is perfect maar 4.5 meer dan goed. Voor het type motor (Honda Shadow) waar ik op rij zijn de routes naar mijn mening iet wat te lang, misschien kan dat met dit model wat aangepast worden.

Rob bedankt voor deze pracht van een training.

John Vierveijzer (Shadowmc)

(Reactie VTNL: John, wij zullen met de organisatoren van de Shadowclub overleggen m.b.t. de lengte van de routes).

Bergtraining  

Mooie routes met heel veel bochten zodat je veel ervaring op kunt doen. Duidelijke uitleg van instructeur Rob. Voel me na het volgen van de training een stuk zekerder op de weg en in de bochten. De foto's en filmpjes zijn een leuk aandenken.

18 juli 2017   Taunusgebergte   
Bergtraining  

Het was een erg leuke en gezellige training
En er toch weer wat van opgestoken

13 mei 2017   Eifel   
Bergtraining  

Absoluut de moeite waard. Je rijdt met rijders van divers niveau en leert om in je "comfort zone" soepel te rijden en verantwoord je grens te verleggen. Geen competitie, niet zo snel mogelijk maar verantwoord en vlot.
Tijdens het rijden krijg je direct via de porto uitleg en instructie, je leert ook van de andere rijders en hun instructies.
Daarbij heeft Rob ook veel aandacht voor je veilig door het verkeer bewegen - en 's avonds samen de beelden van

...meer
23 augustus 2016  
Bergtraining  
Rinus Ouwens    23 augustus 2016  

Absoluut de moeite waard. Je rijdt met rijders van divers niveau en leert om in je "comfort zone" soepel te rijden en verantwoord je grens te verleggen. Geen competitie, niet zo snel mogelijk maar verantwoord en vlot.
Tijdens het rijden krijg je direct via de porto uitleg en instructie, je leert ook van de andere rijders en hun instructies.
Daarbij heeft Rob ook veel aandacht voor je veilig door het verkeer bewegen - en 's avonds samen de beelden van elkaar bekijken is erg leerzaam. En leuk. Het verschil in rijden tussen de eerste en laatste dag is echt indrukwekkend.
Tel daarbij op dat het prachtige routes zijn zonder enige fout die je zowel op Garmin als TomTom gemakkelijk invoert en je hebt alle ingrediënten voor fijne en leerzame dagen. Echt een aanrader!

Bergtraining  

19-20-21 Mei Bergtraining gedaan in de Eifel. Heel veel bij geleerd qua bochten nemen en meerdere dingen die je word bijgeschoold. Gezellige groep / goed Hotel met alle voorzieningen voor de motor. Rob bedankt voor het leerzame en gezellige weekend. Zeker voor herhaling vatbaar en ga ik ook zeker doen.

24 mei 2017   Zaandam