VRO Heropstapper

-Leer opnieuw je motor kennen en (her)win vertrouwen en plezier!-

Vind je het moeilijk om weer in het zadel te kruipen of geeft het hedendaagse verkeer je de kriebels. Na een wat langere periode van niet motorrijden zijn dat heel normale gevoelens. Deze training, speciaal voor (her)opstappers biedt in dit geval uitkomst en helpt je om weer met plezier op je motor te stappen. Na deze training rij je vertrouwd door het verkeer en weet je wat je met jouw motor wel en niet kan.

In deze training gaan we eerst aan de slag met voertuigbeheersing. Keren in een beperkte ruimte en slalom komen onder andere aan bod. Immers dit is de basis van veilig motorrijden. Daarna ga je de remmen van de motor leren kennen. In de middag gaan we ook daadwerkelijk het verkeer in en komen o.a. kijktechnieken, plaats op de weg en risicoperceptie aan de orde. Onder leiding van een ervaren rij-instructeur rij je met maximaal 3 andere cursisten een afwisselende route. De instructeur staat door middel van radiocommunicatie met jou in verbinding. Hierdoor krijg je direct feedback over jouw manier van motorrijden en ook tips hoe jij je nog beter in het verkeer kunt bewegen.

Deze training begint en eindigt in Almere. Om 09.00 uur verzamelen we. Na de introductie gaan we snel naar een oefenlocatie waar we beginnen met de bijzondere verrichtingen.  Tegen 16.30 uur zijn we klaar.

Het is fijn als je deze training op je eigen motor kunt volgen. Je leert deze dan gelijk goed kennen en beheersen. Ben je niet in het bezit van een eigen motor dan bestaat de mogelijkheid dat je via Verkeerstraining Nederland een motor kunt huren. Uiteraard zijn hieraan extra kosten verbonden.

Verkeerstraining Nederland heeft één BMW 650GS, voorzien van ABS, voor trainingsdoeleinden ter beschikking.
De motor is geschikt voor personen met een lengte vanaf zo’n 1.60 meter.
De huurprijs voor de motor is voor deze heropstapperstraining € 95,00. De prijs is inclusief btw, brandstof en vrije kilometers. Wil je gebruiken maken van deze motor neem dan vooraf even contact met ons op om te informeren of de motor voor jouw training beschikbaar is.

Deze training is inclusief een lunch. De prijs van deze training is € 189,50 incl. 21% BTW.

Ook een duopassagier is van harte welkom de kosten voor de duo zijn € 37,50 incl. 21% BTW.

Boek nu deze training
Beoordeling samenvatting : Heropstappers  4.6 van 5 , stemmen , waarderingen
Heropstappers  

Een hele goede heropstapcursus gehad, samen met 1 andere cursist. 's Ochtends de belangrijkste speciale verrichtingen geoefend (keren, remmen, slalom, stap-voets) en 's middags de verschillende verkeersomgevingen gereden (woonwijken, buiten bebouwde kom, stukje snelweg). De hele aanpak zorgt ervoor dat je met veel zin en zelfvertrouwen weer de motor pakt. (Heb ik de dag erna ook meteen weer gedaan ;-)). TOP!

19 april 2017   Utrecht   
Heropstappers  

23-05-2016
Na 8 jaar geen motor te hebben gereden, onlangs weer een motor aangeschaft. Om het juiste gevoel weer terug te krijgen heb ik een "heropstappers" training bij Verkeerstrianing Nederland geboekt. Ik rij 45.000 Km per jaar in de auto en dacht deze ervaring 1 op 1 naar het motorrijden te kunnen vertalen..... Tijdens de praktijkrit bleek echter het tegendeel..... Het rijden, en belangrijker het (vooruit) denken als motorrijder, is een toch wel een andere discipline. De lesdag zag er

...meer
24 mei 2016   Almere   
Heropstappers  
Marcel Weij    24 mei 2016   Almere   

23-05-2016
Na 8 jaar geen motor te hebben gereden, onlangs weer een motor aangeschaft. Om het juiste gevoel weer terug te krijgen heb ik een "heropstappers" training bij Verkeerstrianing Nederland geboekt. Ik rij 45.000 Km per jaar in de auto en dacht deze ervaring 1 op 1 naar het motorrijden te kunnen vertalen..... Tijdens de praktijkrit bleek echter het tegendeel..... Het rijden, en belangrijker het (vooruit) denken als motorrijder, is een toch wel een andere discipline. De lesdag zag er alsvolgt uit: Na een korte theorieles, gingen we al vlot de weg op voor de "bijzondere verrichtingen". De meeste "CBR examen onderdelen" kwamen hierbij aan de beurt. Aan het eind van deze sessie, kon ik mijn motor (zonder ABS) op een kletsnat wegdek met een snelheid van 50 km/u < 10m tot stilstand brengen!! Na de lunch, gingen we de weg op. Via een portofoon geeft Rob de route door, en informeert jou over bijzondere verkeerssituaties die voor een motorrijder aandacht vragen. Tevens analyseerd hij jou rijstijl en geeft hij of direct, of later tijdens de tussenstops op een prettige manier feedback. Eenmaal terug bleek er ook nog filmmateriaal beschikbaar, en zie je jezelf door het verkeer bewegen (blik op de weg idee). Resumerend, ik ben mij nu veel meer bewust van de mogelijkheden en beperkingen van de motor en van mijzelf. Natuurlijk rijdt je na 1 cursusdag niet ineens als een professional, maar je krijgt dusdanig veel handvatten mee, dat je in de periode erna gestaag een betere motorrijder wordt. Ik heb mij dan ook voorgenomen om minimaal 1 x per jaar een Motortraining te gaan volgen. Gezien de professionele en prettige wijze waarop Verkeerstraining Nederland de vaardigheden doceert, zal ik de eerstvolgende training wederom bij hen volgen. Nogmaals bedankt Rob!

Heropstappers  

Een intensieve, heel praktische en leerzame dag. Voldoende individuele aandacht en tips van zeer ervaren instructeur Rob. Ik stap met een gerust hart op mijn motor en al doende leer ik verder. Bedankt en het was de prijs dubbel en dwars waard!

11 april 2018   Almere   
Heropstappers  

Ik vond het heel leerzaam en zit nu met veel meer zelfvertrouwen op de motor. De uitleg en het geduld van Rob was ook erg prettig.

20 april 2017   Almere   
Heropstappers  

23-05-2016
Rob staat de cursusten bij met engelengeduld en duidelijke taal. Veel geleerd, opgefrist en met meer vertrouwen weer door!

24 mei 2016   Almere