VRO Professioneel Rijvaardig

Je hebt je rijbewijs gehaald en jouw rijschool heeft je leren motorrijden via de door de CBR verplichte methode.

Daar is op zich niets mis mee, maar het is wel een zeer algemene en oppervlakkige manier van motorrijden. Er wordt strak vastgehouden aan bepaalde principes. Om er maar één te noemen; standaard moet je iets links van het midden rijden. Prima voor de beginnende motorrijder, maar voor de meer ervaren motorrijder zijn er wel veiligere plaatsen op de weg waar hij zou moeten rijden.

Los van de aangeleerde rijmethode is het logisch dat iedereen zijn eigen rijstijl gaat ontwikkelen. Een aantal zaken ontwikkelen zich in positieve zin, maar er zijn ook diverse zaken die zich minder positief ontwikkelen. De motorrijder wordt op onderdelen (te) gemakkelijk of vergeet bepaalde technieken, op de juiste wijze, toe te passen. Denk hierbij o.a. aan kijkgedrag en volgafstand.

Niet voor niets hebben professionals als Politie, Brandweer, Ambulance, Rijkswaterstaat en ANWB hun eigen voortgezette rijopleidingen. Motorrijders die al jaren hun rijbewijs hebben worden eerst verschillende weken getraind voordat zij in hun eigen vakgebied mogen gaan opereren. Foutief rijgedrag wordt afgeleerd en veilige rijtechnieken aangeleerd.

Tijdens de 1 en 2 daagse Professionele Rijvaardigheidstraining leren de instructeurs van Verkeerstraining Nederland  jou rijvaardigheidstechnieken aan die ook aan de professionals wordt geleerd.

De instructeurs van Verkeerstraining Nederland zijn zelf jaren lang motorrijder bij de politie geweest en hebben verschillende voortgezette politierijopleidingen gevolgd.

Het credo van Verkeerstraining Nederland is: “Neem zelf de regie in handen over je eigen veiligheid”.

 


-Rij net als de professionele motorrijders van de hulpverleningsdiensten brandweer, ambulance, politie, anwb, etc, vlot en veilig door het verkeer-

In deze training leer je vaardigheden aan die jouw veiligheid nog meer vergroten. Je leert op een andere manier naar het verkeer kijken. Gevaren en risico’s leer je vroegtijdig herkennen en je leert hoe je hierop kunt anticiperen. Ook stuurtechniek en inhaaltechniek komen uitgebreid aan de orde. Neem als motorrijder de regie in handen en leer motorrijden zoals een professional.

Vlot & veilig

Als je vlotter en sneller gaat rijden moet je natuurlijk ook beter kunnen sturen en vlotter kunnen inhalen dan je misschien tot op heden deed. Je vlot door het verkeer begeven is iets anders dan zo hard mogelijk rijden. Veiligheid staat voor een professionele motorrijder voorop!

Inhalen

Als je sneller dan het overige verkeer rijdt dan ontkom je er niet aan om in te halen. De motorrijders van brandweer, ambulance of politie gebruikt daarvoor een speciale inhaaltechniek. Leren inhalen volgens deze techniek is onderdeel van de training. Moet je altijd wel wachten tot er veel ruimte is om in te halen of kun je slim gebruik maken van de aanwezige ruimte. De motorrijder van een hulpverleningsdienst kan niet tot Sint Juttemis wachten met inhalen. Daarom hebben zij deze speciale manier aangeleerd om gebruik te maken van het kleinste gaatje.

Beheersing

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om vlot en snel rijden. Hard rechtdoor rijden lukt, bijna, iedereen wel. Pas op de momenten dat het wat langzamer gaat kun je pas echt laten zien hoe goed jij je motor beheerst. Tijdens de training zullen we het er dus ook over hebben hoe jij je motor goed onder controle houdt als je (erg) langzaam rijdt.

Leer je motor beheersen ook als het langzaam gaat!

Per trainingsdag worden maximaal 4 cursisten toegelaten zodat er voldoende aandacht voor jou is. Tijdens de training gebruik je je eigen motor want dat is de motor waarmee je vertrouwd moet raken.

Deze training begint en eindigt in Almere. Om 09.00 uur verzamelen we. Na de introductie stappen we op de motor waarna we een gevarieerde route zullen rijden waar meer dan genoeg leermomenten in zitten. Rond 16.30 uur eindigen we weer op onze startlocatie.

Verkeerstraining Nederland heeft één BMW 650GS, voorzien van ABS, voor trainingsdoeleinden ter beschikking. De motor is geschikt voor personen met een lengte vanaf zo’n 1.60 meter.
De huurprijs voor de motor is voor deze 1-daagse Professionele Rijvaardigheidstraining € 128,00. De prijs is inclusief btw, brandstof en vrije kilometers. Wil je gebruiken maken van deze motor neem dan vooraf even contact met ons op om te informeren of de motor voor jouw training beschikbaar is.

Prijs

De prijs van deze training is € 199,50 incl. 21% BTW.

Ook een duopassagier is van harte welkom de kosten voor de duo zijn € 37,50 incl. 21% BTW.

-Rij net als de professionele motorrijders van de hulpverleningsdiensten brandweer, ambulance, politie, anwb, etc, vlot en veilig door het verkeer-

Zowel de basis motorrijopleiding als de voortgezette motorrijopleiding bij de politie duren 3 weken. Dat is niet zonder reden. Als professionele motorrijder moet je in veel verschillende verkeerssituaties gebracht worden waardoor je de gelegenheid hebt om de juiste rijstijl aan te leren. Ook is er tijd nodig om foutief aangeleerd gedrag af te leren en te vervangen door de juiste manier van motor rijden.

3 weken elke dag training is voor privé personen vrijwel onbetaalbaar. Daarom heeft Verkeerstraining Nederland naast de 1-daagse Professionele Rijvaardigheidstraining ook een 2-daagse training ontwikkelt. Beide trainingen zijn scherp geprijsd en daardoor voor veel personen bereikbaar.

In de 2-daagse Professionele Rijvaardigheidstraining leer je vaardigheden aan die jouw veiligheid nog meer vergroten. Je leert op een andere manier naar het verkeer kijken. Gevaren en risico’s leer je vroegtijdig herkennen en je leert hoe je hierop kunt anticiperen. Ook stuurtechniek en remtechniek komen uitgebreid aan de orde. Neem als motorrijder de regie in handen en leer motorrijden zoals een beroepsprofessional.

Video-opnamen

Tijdens de twee-daagse training worden er video-opnamen van je gemaakt. Deze video’s worden met de deelnemers besproken. Je ziet je zelf terug op de motor en je ziet welke keuzes je maakt in het verkeer en wat dat voor gevolgen heeft voor jou en het overige verkeer. Dit levert ongetwijfeld voer voor discussie op. Als je wilt kun je de videobeelden mee krijgen zodat je ze later nog eens terug kunt kijken.

1 of 2 daagse

Daar waar sommige onderdelen tijdens de ééndaagse training summier geoefend kunnen worden, heb je nu twee volle dagen de tijd om volop de nieuwe technieken uitgebreid te trainen. Je zult in nog meer situaties gebracht worden waar je de aangeleerde technieken kunt proberen. Kijken, waarnemen en interpreteren van verkeerssituaties komen in elke situatie aan bod. Hoe kun je veilig reageren op de situatie. Deze situaties zullen ook regelmatig met elkaar besproken worden.

Nog meer dan tijdens de ééndaagse training zullen we de speciale inhaaltechniek van de professionelemotorrijder beoefenen. Als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt dan is het kleinste gaatje voor jou voldoende om veilig en snel in te halen. Los van het feit dat je hiermee lekker opschiet is het ook heel leuk om te doen.

Ook het veilig in- en uitvoegen alsmede het rijden op autosnelwegen komt in deze training aan bod. Indien aanwezig zullen we ook het veilig rijden door een file behandelen.

Vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan de praktische invulling van een aantal bijzondere verrichtingen. Vlot en veilig leren keren op smalle wegen, maar ook je evenwicht bewaren als je heel langzaam moet rijden komen o.a. aan de beurt. Na deze twee dagen zul je met meer vertrouwen op je motor rijden. Je evenwicht- en voertuigbeheersing bij langzame snelheden en krappe ruimtes zullen met sprongen vooruitgegaan zijn.

Overnachting

Aan het eind van de eerste dag zul je ongetwijfeld vermoeid zijn. Na een goede maaltijd wordt er nog wel tijd ingeruimd om theorie door te nemen en kunnen we wat filmpjes die gedurende de dag gemaakt zijn bekijken. De rest van de avond kun je in ontspannen sfeer zelf invullen, waarbij volop gelegenheid is om de ervaringen van de dag te bespreken. Na een goede nachtrust ben je de volgende dag weer vol energie om de tweede trainingsdag te volbrengen.

De hotelovernachting, het diner in het hotel zijn in de prijs inbegrepen.

Per trainingsdag worden slechts 4 cursisten toegelaten zodat er voldoende aandacht voor jou is. Tijdens de training gebruik je bij voorkeur je eigen motor want dat is de motor waarmee je vertrouwd moet raken.

Verkeerstraining Nederland heeft één BMW 650GS, voorzien van ABS, voor trainingsdoeleinden ter beschikking. De motor is geschikt voor personen met een lengte vanaf zo’n 1.60 meter.
De huurprijs voor de motor is voor deze 2-daagse Professionele Rijvaardigheidstraining € 231,00. De prijs is inclusief btw, brandstof en vrije kilometers. Wil je gebruiken maken van deze motor neem dan vooraf even contact met ons op om te informeren of de motor voor jouw training beschikbaar is.

De training begint en eindigt in het van der Valk hotel in Almere. We beginnen om 09.00 uur en eindigen de volgende dag rond 16.00 uur. Overnachten doen we in de Achterhoek in het dorpje Almen en wel in Hotel Landgoed Ehzerwold.

Prijs

De 2-daagse training is inclusief Hotelovernachting op basis van halfpension. Dus inclusief diner en ontbijt.

De prijs van deze training is € 453,50 incl. 21% BTW.

Ook een duopassagier is van harte welkom de kosten voor de duo zijn € 165,00 incl. 21% BTW

Boek nu deze training
Beoordeling samenvatting : Professionele rijvaardigheidstraining  4.5 van 5 , 40 stemmen , 40 waarderingen
Professionele rijvaardigheidstraining  

Zeer goed training. Met veel afwisselende en vaak bijzondere verkeerssituaties. Duidelijke theorie savond's met rijbeelden van jezelf. Rustige en duidelijke instructie tijdens het rijden via een oortje. Kleine groep zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Dus voor mij een TOP training

18 september 2018   Almere   
Professionele rijvaardigheidstraining  

Erg goede training, waarbij veel indivuduele aandacht is voor de diverse deelnemers. Vanuit Almere vertrokken werden er direct verschillende technieken geoefend, waarbij iedereen afwisselend voorop kon rijden.
Er is directe feedback met de portofoon, zodat je direct ervaart wat anders en beter kan. 's Avonds in het hotel was er een nabespreking, een prima verrassing. Belangrijke situaties waren op video vastgelegd, waarbij uitgebreide discussies ontstonden over waarom bepaalde keuzes waren gemaakt over een beslissing om iets wel of niet te


...meer
4 juni 2016   Almere   
Professionele rijvaardigheidstraining  
Wim van der Meeren    4 juni 2016   Almere   

Erg goede training, waarbij veel indivuduele aandacht is voor de diverse deelnemers. Vanuit Almere vertrokken werden er direct verschillende technieken geoefend, waarbij iedereen afwisselend voorop kon rijden.
Er is directe feedback met de portofoon, zodat je direct ervaart wat anders en beter kan. 's Avonds in het hotel was er een nabespreking, een prima verrassing. Belangrijke situaties waren op video vastgelegd, waarbij uitgebreide discussies ontstonden over waarom bepaalde keuzes waren gemaakt over een beslissing om iets wel of niet te doen.
Lunch en hotel waren prima verzorgd. Na een lange dag rijden is het prettig om rustig de dag voor je zelf de revue te laten passeren.
De tweede dag was zeker zo interessant, waarbij ook theorie en praktijk elkaar afwisselden. Aan het eind kregen we nog een korte les over het rijden in de regen.
Pas na afloop van de training merk ik nu iedere keer als ik rij de kwaliteit van de training en wat ik heb geleerd en steeds meer onbewust toepas.

Professionele rijvaardigheidstraining  

Uitstekende spiegel voor mijn eigen rijgedrag en het toetsen van mijn 'waarheden en aannames'. Het is een goede training met goede begeleiding, veel tijd om te oefenen. Instructies via intercom op de motor werkt erg goed: Rob geeft alleen relevantie informatie en is geen 'verslaggever', daardoor had ik als leerling voldoende gelegenheid om geconcentreerd te oefenen. De video-feedback aan het eind van de dag is zeer behulpzaam om nog meer te zien van je eigen rijgedrag.

13 juni 2016  
Professionele rijvaardigheidstraining  

"Je ziet alleen waar je naar kijkt!" Daar doe je niks aan, ook niet na 21 jaar motorrijden (zomer en winter, woon/werk en privé); dat is gewoon zo...en ook Rob Riechelman kan dat niet veranderen, begreep ik van hem... :), maar hij maakt je er wel bewust van dat het zo is. En daar heb je wat aan! Niet alleen op de trainingsdag zelf, maar zelfs juist wanneer je daarna weer met je motor aan het verkeer deelneemt. Die dag

...meer
17 mei 2017   Alphen aan den Rijn   
Professionele rijvaardigheidstraining  
Roel Faasse    17 mei 2017   Alphen aan den Rijn   

"Je ziet alleen waar je naar kijkt!" Daar doe je niks aan, ook niet na 21 jaar motorrijden (zomer en winter, woon/werk en privé); dat is gewoon zo...en ook Rob Riechelman kan dat niet veranderen, begreep ik van hem... :), maar hij maakt je er wel bewust van dat het zo is. En daar heb je wat aan! Niet alleen op de trainingsdag zelf, maar zelfs juist wanneer je daarna weer met je motor aan het verkeer deelneemt. Die dag blijft hangen, echt! Het vóór zijn van situaties, de confrontatie met je goede en minder goede gewoontes, het besef dat je alleen maar ziet waar je naar kijkt, de signalen die de weg, de weggebruikers en zelfs het straatmeubilair je kunnen geven (als je er maar oog voor hebt), maar ook gewoon handige tips om snel en veilig in te halen, maken dat het wat mij betreft een prima training is voor motorrijders die zichzelf serieus nemen. Het is heel goed, ook als je veel ervaring hebt, om jezelf te laten opfrissen door Rob. Rob is een rustige deskundige kerel met humor die je niet beoordeelt, maar je verder helpt. De groep waarmee ik reed bestond uit vier ervaren motorrijders, waaronder zelfs een motor-rijinstructeur. Je bent nooit te goed om te leren! En het het was leuk!!! Met een grijns van oor tot oor kwam ik thuis. Het was een intensieve dag, maar ik had er veel energie van gekregen. Rijles PLUS PLUS!!! Ik kan het iedereen aanbevelen, beginnende motorrijders, maar de ervaren motorrijders zeker!

Bedankt Rob en wellicht tot een volgende keer,

Roel

Reactie VTNL: Dank je wel Roel. Een mooie beoordeling. Leuk om te lezen dat vooral het kijken goed is blijven hangen. Dat is naar mijn mening ook een van de belangrijkste dingen van het motor rijden (los dat je plezier hebt natuurlijk). Zoals ik na de training al vertelde, jullie waren een fijne groep. Ik was niet alleen aan het woord, jullie kwamen gelukkig ook met rake opmerkingen. Dat maakt zo'n dag nog waardevoller. Ik zie je graag nog eens terug op een andere training.

Professionele rijvaardigheidstraining  

Goede eendaagse rijtraining gehad waarbij ik veel heb geleerd, mooie route gereden met goede feedback tussendoor en achteraf. Ook een goed theoriegedeelte vooraf aan het rijden gekregen. Ideale cursus voor motorrijders die veiliger de weg op willen.

31 juli 2017